Ministrul de externe Aureliu Ciocoi l-a primit pe ambasadorul Japoniei cu ocazia încheierii misiunii diplomatice în Republica Moldova

Publicat:Mon, 20/01/2020 - 19:16

20 ianuarie 2020, Chișinău – Optimizarea dialogului politic bilateral, continuarea cooperării economice moldo-nipone dar și atragerea investițiilor japoneze în Republica Moldova, au fost subiectele principale discutate în cadrul întrevederii Ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene Aureliu Ciocoi cu Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii, în contextul încheierii misiunii sale diplomatice în țara noastră.

Ministrul Ciocoi a exprimat profunde mulțumiri pentru activitatea diplomatului nipon și aportul său substanțial la consolidarea relațiilor moldo-japoneze. Șeful diplomației moldovenești a accentuat contribuția personală a ambasadorului Yoshii la promovarea asistenței pentru dezvoltare pentru Republica Moldova, prin implicarea activă la implementarea cu succes a unei serii de proiecte în numeroase domenii de interes reciproc. În acest context, ambasadorul a fost informat despre decizia conducerii țării de a-i conferi domniei sale  o distincție de stat.

La rândul său, ambasadorul Japoniei și-a exprimat mulțumirea pentru recunoașterea eforturilor sale și a dat asigurări că vor fi implementate proiecte cu sprijinul Japoniei și în continuare și a ținut să aducă la cunoștință despre apropiata misiune la Chișinău a reprezentanților Agenției Japoneze pentru Cooperare Internațională, în scopul efectuării unui studiu privind noile programe de asistență.

Totodată, părțile au efectuat un schimb de opinii privind intensificarea dialogului politic bilateral, inclusiv prin vizite reciproce la nivel de miniștri de externe în vederea consolidării bunei colaborări între Republica Moldova și Japonia.

 

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda