A A A

Ministrul Oleg Țulea a avut o întrevedere cu Ambasadorul UE Peter Michalko

Publicat:Wed, 08/04/2020 - 13:27

8 aprilie 2020, Chișinău – Agenda de integrare europeană și interacțiunea între Republica Moldova și UE în gestionarea crizei epidemiologice a fost discutată astăzi la întrevederea Ministrului Oleg Țulea cu Șeful Delegației UE în Moldova  Peter Michalko.

Ministrul Oleg Țulea a subliniat că Republica Moldova rămâne ferm atașată obiectivului de integrare europeană și implementării Acordului de Asociere. Autoritățile moldovenești vor continua să depună eforturi pentru îmbunătățirea și avansarea dialogului cu UE. În acest sens, oficialii au trecut în revistă subiecte relevante pe agenda dialogului RM-UE cu accent special pe o serie de reforme asupra cărora autoritățile urmează să revină în regim prioritar.   

De asemenea, a fost abordată interacțiunea între Republica Moldova și UE în depășirea crizei epidemiologice. Ministrul Țulea a informat despre eforturile întreprinse de MAEIE în ceea ce privește repatrierea cetățenilor moldoveni din țările UE, inclusiv unele probleme întâmpinate în acest sens. A fost exprimată recunoștința pentru susținerea oferită de UE în vederea acoperirii necesităților imediate ale sistemului medical, cât și reabilitării post-criză. Ministrul a subliniat că o importanță majoră în acest context va fi acordată depășirii consecințelor negative pentru economia națională.  

 
 

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda