A A A

Ministrul Oleg Țulea a discutat agenda parlamentară cu Dragoș Tudorache și Andrius Kubilius, membri ai Parlamentului European

Publicat:Thu, 10/09/2020 - 20:24

10 septembrie 2020, Bruxelles – Stadiul actual și perspectivele cooperării Republicii Moldova și Uniunii Europene pe filiera parlamentară, precum și cele în cadrul Parteneriatului Estic au fost subiect al discuției la întrevederile ministrului Oleg Țulea cu Dragoș Tudorache, raportor al Parlamentului European privind Acordul de Asociere RM-UE și Andrius Kubilius, co-Președinte din partea Parlamentului European al EURONEST.

La întrevederea cu europarlamentarul Dragoș Tudorache a fost discutat procesul de implementare a Acordului de Asociere și prioritățile agendei de reforme. Ministrul Oleg Țulea a reiterat angajamentul  Guvernului de la Chișinău de a promova procesul de integrare europeană. Obiectivul principal este promovarea reformei justiției, combaterea corupției și redresarea social-economică.

Cu referire la Raportul Parlamentului European privind Acordul de Asociere, Oleg Țulea a exprimat speranța că documentul va reflecta în mod echilibrat problemele existente și realizările înregistrate.

Discuția cu Andrius Kubilius a fost dedicată perspectivelor cooperării în cadrul Parteneriatului Estic, fiind remarcată importanța elaborării unor obiective care vor contribui la apropierea continuă a partenerilor estici, in special a celor 3 state asociate cu Uniunea Europeană. Ministrul afacerilor externe și integrării europene a apreciat poziția fermă a Parlamentului European privind necesitatea avansării cooperării în cadrul Parteneriatului Estic.

În cadrul ambelor întrevederi a fost abordată situația politică și pregătirile pentru alegerile prezidențiale din Republica Moldova, fiind reiterat angajamentul autorităților de a asigura desfășurarea scrutinului electoral în conformitate cu standardele internaționale.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda