Ministrul Oleg Țulea a inaugurat Consulatul onorific al Republicii Moldova în orașul Kassel, Republica Federală Germania

Publicat:Sat, 12/09/2020 - 15:39

12 septembrie 2020, Kassel – Ministrul afacerilor externe și integrării europene, Oleg Țulea, a participat alături de oficiali germani și moldoveni la ceremonia de inaugurare a Consulatului onorific al Republicii Moldova la Kassel. La eveniment au mai participat Mark Weinmeister, secretar de stat pentru afaceri europene din cadrul landului federal Hessa, Oleg Serebrian, ambasadorul Republicii Moldova în Germania, Mihail Căpățînă, consul general al Republicii Moldova la Frankfurt și alte personalități germane.

În alocuţiunea rostită în cadrul ceremoniei de inaugurare, ministrul Oleg Țulea a evidenţiat importanţa consolidării colaborării cu landurile germane, în particular în sfera comercial economică și de atragere a investițiilor germane, Hessa fiind unul din cele mai mari și prospere landuri, cu o populație de 6,5 mln de locuitori și un PIB de 330 miliarde de dolari SUA. În încheiere, șeful diplomației moldovene a salutat numirea în funcţia de consul onorific a dr. Christopher Posch, avocat, proprietar al Biroului de avocați Posch Frank Rechtsanwälte, cunoscut pentru activitatea sa în domeniul mediatic și imobiliar.

În intervenţia sa, Mark Weinmeister, secretar de stat pentru afaceri europene a subliniat atenția acordată de de către autoritățile landului Hessa dinamizării relațiilor cu țările partenere și a notat că prin prezența Consulatului onorific se va contribui în mod esenţial la intensificarea relaţiilor comercial-economice cu Moldova.

Ambasadorul Oleg Serebrian s-a referit la rolul consului onorific în dezvoltarea relaţiilor culturale, academice şi ştiinţifice. La rândul său, consulul onorific a vorbit despre potenţialul de colaborare existent între ţara noastră şi landurile germane, cu precădere în domeniul industrial, al întreprinderilor mici și mijlocii, agriculturii şi al prestării serviciilor. În vederea promovării obiectivelor diplomației economice, a fost realizată o prezentare a zonelor economice libere, cu exemplificarea bunelor practici din cadrul ZEL Bălți. 

Consulatul onorific al Republicii Moldova în Kassel în activitatea acestuia are obiectivul de a contribui la dezvoltarea relaţiilor dintre landul Hessa și Republica Moldova, în special în domeniul economic, comercial şi cultural, precum şi de a acorda asistenţă informațională în caz de necesitate cetăţenilor Republicii Moldova din regiunea respectivă. 

Notă: Mai multe informaţii privind atribuţiile consulilor onorifici pot fi consultate la adresa electronică: https://mfa.gov.md/ro/content/consulii-onorifici-ai-republicii-moldova

Coordonatele noului oficiu consular onorific sunt următoarele:
Consulatul onorific al Republicii Moldova în orașul Kassel 
Consul onorific: dr. Christopher Posch
Adresa: Hafenstraße 2, cod poștal: 34125, Kassel
Telefon: +49 561 50616760
Fax : +49 561 506 167-80
E-mail: honorarkonsul-moldau@posch-law.de

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda