Nicu Popescu: Optăm pentru continuarea cooperării cu NATO în conformitate cu prevederile IPAP

Publicat:Mon, 15/07/2019 - 16:33

15 iulie 2019, Bruxelles - Cooperarea Republicii Moldova cu Alianța Nord-Atlantică, implementarea Iniţiativei de Consolidare a Capacităţilor de Securitate şi Apărare, promovarea procesului de reformă a sectorului de securitate și apărare, combaterea noilor ameninţări la adresa securităţii, etc. au fost subiectele abordate în cadrul întrevederii ministrului afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, cu secretarul general adjunct al NATO, Rose Gottemoeller.

Şeful diplomaţiei moldoveneşti a subliniat interesul Republicii Moldova pentru continuarea dialogului politic şi cooperării practice cu Alianţa Nord-Atlantică în conformitate cu prevederile Planului Individual de Acţiuni al Parteneriatului (IPAP) RM-NATO și în domeniile de interes comun. „Planul individual de acţiuni IPAP, este instrumentul care ne permite să menţinem dialogul politic şi să realizăm cooperarea practică a Republicii Moldova cu Alianţa Nord-Atlantică”.

Oficialii au examinat acţiunile comune ce urmează a fi întreprinse în contextul mai multor domenii de cooperare, printre care implementarea Iniţiativei de Consolidare a Capacităţilor de Securitate şi Apărare, promovarea procesului de reformă a sectorului de securitate și apărare, combaterea noilor ameninţări la adresa securităţii, cooperarea în domeniul comunicării strategice și contracararea amenințărilor hibride.

Secretarul general adjunct Rose Gottemoeller a confirmat sprijinul organizaţiei pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova, precum şi respectul pentru neutralitatea ţării, subliniind disponibilitatea de a oferi, în continuare, expertiza şi asistenţa necesară autorităților moldovenești în procesele de reformă, în special, în modernizarea sectorului de securitate şi apărare.

 

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda