Organizarea alegerilor parlamentare peste hotare discutată cu Misiunea de Observare a Alegerilor a Biroului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR)

Publicat:Thu, 03/06/2021 - 14:25

3 iunie 2021, Chișinău – Secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Eugeniu Revenco, a discutat cu reprezentanții ODIHR despre organizarea peste hotare a alegerilor parlamentare anticipate din data de 11 iulie 2021.

Întrevederea a prilejuit un schimb de opinii cu privire la pregătirile către scrutinul parlamentar, fiind pus accentul, în mod special, pe organizarea alegerilor în străinătate. Interlocutorii au discutat de asemenea despre modalitățile practice de asigurare a unei bune desfășurări a alegerilor peste hotarele țării.

Diplomatul moldovean a informat interlocutorii despre rolul ministerului în procesul de constituire a birourilor și secțiilor de vot în străinătate, acțiunile de organizare care au fost întreprinse și coordonările care au loc prin intermediul misiunilor diplomatice ale Republicii Moldova pentru deschiderea unui număr corespunzător al secțiilor de votare.

Notă: Misiunea curentă de Observare a Alegerilor a ODIHR este condusă de Tamas Meszerics. Echipa de experţi a Misiunii ODIHR de Observare a Alegerilor parlamentare este detaşată pentru o perioadă de şapte săptămâni.

 

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda