Participarea secretarului de stat Dumitru Socolan la reuniunea ordinară a miniștrilor afacerilor externe ai țărilor-membre CSI

Publicat:Fri, 02/04/2021 - 17:35

2 aprilie 2021, Moscova – În perioada 1 – 2 aprilie curent, în capitala rusă a avut loc reuniunea ordinară a miniștrilor afacerilor externe ai țărilor-membre ale Comunității Statelor Independente (CSI). Republica Moldova a fost reprezentată de secretarul de stat Dumitru Socolan. Ordinea de zi a ședinței a inclus o serie de subiecte ce vizează interacțiunea statelor CSI în domeniile economic, social și umanitar.

Delegația Republicii Moldova a reiterat importanța iminentă a consolidării componentei economice a cooperării în cadrul CSI, activizării comerțului reciproc, valorificării potențialului energetic și de transport, precum și necesitatea înlăturării barierelor artificiale din calea schimburilor comerciale.

De asemenea, participanții la reuniune au efectuat un schimb de opinii pe marginea subiectelor actuale de pe agenda internațională și regională.

Următoarea ședință a miniștrilor de externe ai statelor membre ale CSI a fost programată pentru luna octombrie, la Minsk.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda