Precizări de presă în legătură cu incendiile de vegetație de pe insula Thasos, Grecia

Publicat:Thu, 11/08/2022 - 15:14

11 august 2022, Chișinău – Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene precizează că în contextul producerii incendiilor de vegetație, care afectează în prezent estul insulei Thasos, Grecia, autoritățile elene au dispus evacuarea cetățenilor din regiune, în timp ce pompierii intervin pentru stingerea incendiilor.

Totodată, MAEIE subliniază că niciun cetățean moldovean nu a fost afectat, nefiind până la această oră recepționate solicitări de asistență în adresa misiunii noastre diplomatice la Atena. În context, recomandăm cetățenilor moldoveni să evite deplasările în zonele afectate de incendii, iar cei care deja se află în cele zone, să ia legătura cu misiunea noastră diplomatică.

MAEIE, prin intermediul ambasadei țării noastre la Atena menține permanent contactul cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară în funcție de solicitări.

Cetățenii ne pot contacta la următoarele numere de telefon ale Ambasadei Republicii Moldova la Atena: +30 699 793 9458, sau via email: atena@mfa.gov.md, precum și la Centrul de Apel al MAEIE: 0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova sau 022 23 20 02, email: call.center@mfa.gov.md.

Înregistrarea audio poate fi descărcată pe canalul de Telegram MAEIExplică.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda