A A A

Prioritățile diplomației economice a Republicii Moldova discutate la MAEIE

Publicat:Mon, 30/09/2019 - 18:24

30 septembrie 2019, Chișinău - Prioritățile în promovarea obiectivelor strategice de atragere a investițiilor străine în Republica Moldova în perioada imediat următoare, dar și promovarea exportului produselor autohtone au fost abordate în cadrul ședinței grupului de lucru pe dimensiunea diplomației economice, prezidată de secretarul de stat al MAEIE, Dinu Toderașcu.

Agenda ședinței a inclus mai multe subiecte de interes, printre care planul de activitate și prioritățile grupului de lucru în perioada 2019(semestrul II)-2020, mecanismul de cooperare inter-instituțională în domeniul diplomației economice, crearea noilor birouri comercial economice; organizarea Moldova Business Week 2019; crearea sistemului CRM (Customer Relationship Management); implementarea proiectului “ECO Moldova”, etc.

La ședința de astăzi au mai participat de asemenea și secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Ionela Costachi, dar și directorul general al Agenției de Investiții, Rodica Verbeniuc.  

Notă: Grupul de lucru în domeniul diplomației economice a fost creat și reglementat prin Ordinul Comun MAEIE – MEI (nr.26 din 23.02.17 şi nr.144-b-12 din 20.02.17) în vederea acordării unei atenții sporite concentrării eforturilor de realizare a obiectivelor diplomației economice, la nivel instituțional. Acesta reprezintă o platformă pentru discutarea obiectivelor strategice de atragere a investițiilor străine în Republica Moldova dar și de promovare a exportului produselor autohtone.

 

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda