Procesul de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană discutat în cadrul evenimentului publice organizat de Institutul pentru Politici și Reforme Europene

Publicat:Thu, 14/07/2022 - 10:51

14 iulie 2022, Chișinău – Secretarul de stat Vladimir Cuc a participat la evenimentul public organizat de Institutul pentru Politici și Reforme Europene având ca subiect de discuție tema „Republica Moldova-țară candidată: Pașii următori spre deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană”.

În cadrul discuției, oficialul MAEIE a subliniat că odată cu decizia de acordare a statutului de stat candidat Republica Moldova a trecut din categoria de țară-vecin în cea de stat participant la procesul de extindere al UE ceea ce schimbă calitatea relațiilor cu Uniunea Europeană.

„Atât autoritățile moldovenești, cât și instituțiile UE, la etapa actuală, reflectă asupra modalităților de organizare a cooperării pe viitor, setării priorităților. Vom acorda o atenție specială celor 9 domenii evidențiate în opinia Comisiei Europene, planul de acțiuni deja fiind în proces de elaborare. În paralel urmează să avansăm pe întreg spectru al domeniilor acoperite de Acordul de Asociere” – a punctat secretarul de stat Vladimir Cuc.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda