Program de stagiere la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAE IE)

În atenția persoanelor interesate,

Prin prezenta, comunicăm că Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene reînnoiește programele de stagiere în cadrul instituției.

Pentru a beneficia de programele de stagiere este necesar de a transmite următorul set de documente:

  • scrisoare de intenție, cu indicarea obiectivelor și domeniilor de interes pentru efectuarea stagiului și a perioadei solicitate.
  • curriculum vitae;
  • adeverința de student (alt document similar pentru instituțiile de învățământ din străinătate) sau diploma de licență/master (copie)
  • scrisoare de recomandare din partea unui profesor (cu traducere neoficială în limba romană, dacă documentul este redactat într-o limba străină).

Setul de documente urmează a fi prezentat la sediul MAE IE (mun. Chișinău, str. 31 August 1989 nr. 80) sau electronic la adresa de e-mal sruc@mfa.gov.md.

În funcție de locurile disponibile pentru stagiile de practică, aplicanţii aprobați vor fi anunțați telefonic sau prin email cu privire la data efectuării stagiului și subdiviziunea arondată. Modalitatea desfășurării stagiului: cu prezență fizică, la distanță sau în format hibrid urmează a se decide în fiecare caz în parte.

Pentru informații suplimentare vă invităm să ne contactați la adresa de email: sruc@mfa.gov.md.