Relațiile bilaterale moldo-slovace discutate la întrevederea ministrului Aureliu Ciocoi și ambasadorului Dušan Dacho

Publicat:Wed, 02/12/2020 - 16:54

2 decembrie 2020, Chișinău – Ministrul Aureliu Ciocoi l-a primit în audiență pe Dušan Dacho, ambasadorul Republicii Slovacia în Republica Moldova. Interlocutorii au exprimat apreciere pentru nivelul avansat al dialogului bilateral și au evidențiat dorința comună de păstrare a ritmului intens al cooperării moldo-slovace, inclusiv aprofundarea dialogului politic și diversificarea cooperării la nivel sectorial.

Ministrul Aureliu Ciocoi a transmis mulțumiri autorităților de la Bratislava pentru susținerea constantă a Slovaciei, pentru asistența tehnică substanțială oferită țării noastre prin intermediul Agenţiei slovace pentru cooperare și dezvoltare internațională „Slovak Aid”, precum și pentru sprijinul financiar oferit sistemului național de sănătate în vederea achiziționării echipamentelor medicale și de protecție.

Șeful diplomației moldovene a subliniat importanța intensificării cooperării comercial-economice, fiind convenită menținerea în continuare a unui dialog aprofundat între oamenii de afaceri între cele două țări.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda