Secretara de stat Stela Leucă a întreprins o vizită de lucru în Austria, la Viena

Publicat:Thu, 14/09/2023 - 11:57

14 septembrie 2023, Viena – Secretara de stat Stela Leucă a întreprins o vizită de lucru în Austria, la Viena, în cadrul căreia a avut un șir de întrevederi cu mai mulți oficiali austrieci.

Vizita de lucru a început cu o întrevedere cu Barbara Kaudel-Jensen, consiliera pentru politică externă a Cancelarului federal al Republicii Austria și cu Lucia Kronsteiner, consiliera pentru politică externă a Președintelui federal al Austriei. Oficialii au discutat despre parcursul european al Republicii Moldova și despre progresele noastre semnificative în implementarea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene. În context, secretara de stat Stela Leucă a declarat că obiectivul nostru este să obținem recomandarea pozitivă privind deschiderea negocierilor de aderare și mizăm în acest sens pe suportul Austriei.

Ulterior, secretara de stat Stela Leucă a avut o întrevedere la Ministerul Federal al Afacerilor Europene și Internaționale cu directorul politic, ambasadorul Gregor W. Kössler. Oficialul a evidențiat progresele înregistrate de autoritățile de la Chișinău în implementarea recomandărilor Comisiei Europene, țara noastră fiind încurajată să valorifice plenar rezultatele obținute și să avanseze în continuare în implementarea agendei de reforme. De asemenea, interlocutorii au apreciat nivelul foarte bun al relațiilor moldo-austriece, fiind exprimat interesul pentru aprofundarea dialogului bilateral.

În continuarea vizitei, secretara de stat Stela Leucă a participat la audierile din cadrul Comisiei pentru politică externă a Parlamentului Republicii Austria. În cadrul acestora s-a discutat despre agenda de cooperare moldo-austriacă, inclusiv și despre subiectele de pe agenda de integrare europeană a Republicii Moldova.

Vizita de lucru la Viena a inclus, de asemenea, discuții cu Werner Fasslabend, președintele Institutului Austriac pentru Politică Europeană și de Securitate. Acestea s-au axat pe importanța și rolul societății civile în procesul de aderare la Uniunea Europeană.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda