Secretarul de stat Daniela Cujbă a participat la reuniunea miniștrilor afacerilor externe din cadrul Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP)

Publicat:Thu, 17/06/2021 - 12:47

17 iunie 2021, Antalya – Secretarul de stat Daniela Cujbă a participat la Reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai statelor participante la SEECP, organizată de Republica Turcia, în calitate de Președinte în Exercițiu al SEECP, care a avut loc în această dimineață în orașul Antalya, Republica Turcia. 

Participanții la reuniunea ministerială au discutat despre impactul crizei pandemice asupra economiilor statelor participante și eforturile depuse pentru normalizarea situației. O atenție specială a fost acordată dialogului cu instituțiile europene, fiind remarcate progresele înregistrate în procesele de integrare europeană din ultimul an.

Discuțiile au vizat, de asemenea, examinarea direcțiilor prioritare ale Strategiei de dezvoltare a Europei de sud-est 2030 (SEE 2030), menită să contribuie atât la combaterea efectelor pandemiei, cât și la promovarea creșterii economice, sectoriale și ridicării nivelului de trai în regiune.

Daniela Cujbă a apreciat modul în care și-a exercitat mandatul Președinția Turciei în cadrul Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est. Totodată, a fost confirmat sprijinul ferm al Republicii Moldova pentru realizarea programului Președinției Republicii Elene care va prelua oficial mandatul din 1 iulie 2021.

Notă de context: Procesul de Cooperare din Europa de sud-est (SEECP) este o structură de cooperare regională neinstituţionalizată, concepută de statele regiunii, ca expresie a solidarităţii dintre acestea. Elementul definitoriu este reprezentat de faptul că SEECP este singurul forum din sud-estul Europei, format şi gestionat de statele din regiune.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda