A A A

Secretarul de stat Dumitru Socolan a avut o întrevedere cu ambasadorul Federaţiei Ruse Oleg Vasneţov

Publicat:Wed, 12/02/2020 - 17:51

12 februarie 2020, Chișinău - Secretarul de stat al MAEIE Dumitru Socolan a avut o întrevedere cu ambasadorul Federaţiei Ruse Oleg Vasneţov în cadrul căreia au fost abordate unele aspecte privind evoluţia relaţiilor bilaterale moldo-ruse.

Cei doi oficiali au făcut un schimb larg de opinii pe marginea chestiunilor actuale de pe agenda raporturilor dintre cele două ţari, o atenţie aparte fiind acordată unor aspecte legate de procesul de reglementare transnistreană. În acest context, a fost confirmat interesul reciproc pentru menţinerea dinamicii pozitive în promovarea dialogului politic la toate nivelurile care s-a conturat în ultimul timp, inclusiv prin realizarea vizitelor şi întâlnirilor preconizate să se desfăşoare în perspectiva apropiată.

Recunoscând rolul deosebit pe care Federaţia Rusă îl joacă în calitate de mediator în procesul de reglementare transnistreană, Dumitru Socolan a ţinut, totodată, să reitereze solicitarea autorităţilor moldoveneşti privind abţinerea de la participarea diplomaţilor acreditaţi în Republica Moldova la activităţile organizate de către structurile de la Tiraspol, care servesc drept motiv pentru diferite speculaţii politice.

Cei doi interlocutori au pledat pentru continuarea eforturilor în vederea atingerii unei soluţii politice cuprinzătoare şi durabile pentru problema transnistreană în baza respectării suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a frontierelor Republicii Moldova recunoscute pe plan internaţional, cu acordarea unui statut special regiunii transnistrene.

 

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda