Secretarul de stat Dumitru Socolan a purtat discuții cu omologii săi din cadrul MAE al Portugaliei

Publicat:Sat, 24/10/2020 - 15:47

24 octombrie 2020, Lisabona - Secretarul de stat Dumitru Socolan a avut întrevederi la Ministerul Afacerilor Externe al Portugaliei cu Ana Paula Zacarias, secretar de stat pentru Afaceri Europene și Eurico Brilhante Dias, secretar de stat pentru Internaționalizare.

În contextul apropiatei președinții a Portugaliei la Consiliul Uniunii Europene au fost discutate prioritățile acesteia, în concordanță cu provocările curente pe agenda statelor europene.

Dumitru Socolan a informat despre stadiul actual al relațiilor RM-UE și a exprimat speranța că atenția cuvenită va fi acordată vecinătății estice a UE, în formatul Parteneriatului Estic și la nivel bilateral.

În cadrul discuției cu Eurico Brilhante Dias a fost efectuat un schimb de opinii în domeniul atracției investițiilor, identificarea domeniilor-țintă de cooperare economică și comercială între Republica Moldova și Portugalia, promovarea exporturilor și necesitatea efectuării unui schimb de experiență referitoare la activitatea diplomațiilor economice ale celor două țări.

 

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda