Secretarul de stat Gheorghe Leucă a avut o întrevedere cu Evgueni Stoytchev, ambasadorul Bulgariei în Republica Moldova

Publicat:Thu, 08/04/2021 - 16:16

8 aprilie 2021, Chișinău – Secretarul de stat Gheorghe Leucă l-a primit în audiență pe ambasadorul Republicii Bulgaria la Chișinău, Evgueni Stoytchev. Agenda întrevederii a cuprins subiecte ce țin de cooperarea moldo-bulgară pe dimensiunea bilaterală, colaborarea în cadrul organizațiilor regionale și internaționale, inclusiv perspectivele de dinamizare a dialogului la nivel înalt între cele două țări.

În cadrul discuțiilor a fost abordată cooperarea în cadrul Organizației Națiunilor Unite, în particular, posibilitățile de asigurare a sprijinului reciproc la alegerile în structurile elective ale organizației.

Diplomații au realizat o trecere în revistă a stadiului actual al relațiilor bilaterale și a perspectivelor cooperării moldo-bulgare. Secretarul de stat Gheorghe Leucă a reiterat interesul de a dezvolta în continuare colaborarea în sfera economică, turistică și cea culturală, subliniind necesitatea reluării lucrărilor Comisiei interguvernamentale pentru cooperare economică.

De asemenea, a fost exprimată recunoștința pentru asistența financiară destinată implementării proiectelor de dezvoltare acordată de Bulgaria țării noastre, inclusiv pentru sprijinul acordat în contextul depășirii efectelor nefaste provocate de pandemia covid-19.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda