Secretarul de stat Veaceslav Dobîndă: „Ministerele de externe de la Chișinău și Brasilia vor intensifica cooperarea bilaterală în beneficiul cetățenilor ambelor state”

Publicat:Mon, 19/09/2022 - 17:12

19 septembrie 2022, Chișinău – Secretarul de stat Veaceslav Dobîndă l-a primit la ministerul de externe pe Norton de Andrade Mello Rapesta, ambasadorul Braziliei în Republica Moldova cu reședința la Kiev. În premieră pentru dialogul bilateral, oficialii au semnat un memorandum de înțelegere privind stabilirea consultărilor politice între ministerele afacerilor externe ale țărilor noastre, care prevede intensificarea cooperării moldo-braziliene în beneficiul cetățenilor.

Acesta este al doilea document bilateral semnat între Moldova și Brazilia în ultima jumătate de an, după intrarea în vigoare în luna martie a Acordului privind abolirea vizelor de scurtă ședere pentru cetățenii noștri.

Secretarul de stat Veaceslav Dobîndă a vorbit cu diplomatul brazilian despre situația de securitate generată de războiul Rusiei împotriva Ucrainei, inclusiv impactul socio-economic asupra țării noastre. Diplomații au pledat pentru dinamizarea dialogului moldo-brazilian, cu accent pe valorificarea oportunităților pe dimensiunea schimburilor comercial-economice și promovarea investițiilor.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda