Secretarul de stat Vladimir Cuc a participat la panelul de discuții dedicat sectorului de securitate a Republicii Moldova în contextul integrării europene

Publicat:Fri, 10/03/2023 - 16:24

10 martie 2023, Chișinău – Secretarul de stat Vladimir Cuc a participat la panelul de discuții „Calea Republicii Moldova spre UE: Provocări și condiții ale procesului de aderare”, organizat de Centrul pentru Guvernarea Sectorului de Securitate de la Geneva (DCAF) cu ocazia lansării proiectului de sprijinire a sectorului de securitate în țara noastră.

În intervenția sa Secretarul de stat Vladimir Cuc s-a referit la contextul strategic și situația regională, progresele în procesul de integrare europeană. O atenție deosebită a fost acordata cooperării în sfera securității și apărării cu UE. A fost apreciată asistenta acordată de UE prin intermediul Facilității Europene pentru Pace pentru sectorul apărării. A fost menționat că in condițiile actuale o prioritate majora în dialogul cu UE ține de consolidarea capacităților sistemului afacerilor interne.

De asemenea Secretarul de stat a menționat ca Republica Moldova este interesata sa asigure o cooperare sistemica cu UE în vederea asigurării securității și rezilienței țării, obiectiv ce ar putea fi atins inclusiv prin intermediul unei eventuale misiuni civile de consiliere sub egida Politicii de Securitate și Apărare Comune a UE. Toate aceste subiecte fac parte din agenda dialogului Republic Moldova-UE la nivel înalt in domeniul securității o noua reuniune a căruia va avea loc în timpul apropiat.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda