A A A

Secretarul general Eugeniu Revenco a participat la deschiderea celei de-a 6-a reuniuni a Platformei societății civile UE–Moldova

Publicat:Thu, 13/02/2020 - 17:04

13 februarie 2020, Chișinău – Implementarea Acordului de Asociere și dialogul cu UE rămân o prioritate majoră a Guvernului. Declarația a fost făcută de secretarul general al MAEIE, Eugeniu Revenco, la sesiunea de deschidere a celei de-a 6-a reuniuni a Platformei Societății Civile UE – Republica Moldova, care a întrunit reprezentanți ai societății civile din Moldova și UE.

În cadrul evenimentului a fost discutată implementarea Acordului de Asociere, precum și cadrul general al relațiilor RM–UE, atît sub aspectul progreselor înregistrate, cât și a problemelor existente. Participanții au abordat chestiuni ce vizează evoluția comerțului RM–UE, reforma justiției, combaterea corupției, dezvoltarea infrastructurii și implementarea politicilor sociale, specificând provocările întâmpinate și posibilitățile de soluționare a acestora.

Secretarul general a menționat că, la începutul anului curent, MAEIE a realizat evaluarea realizării Planului Național de Acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere în perioada 2017 – 2019, raportul fiind făcut public. În acest sens a fost apreciat și exercițiul de monitorizare efectuat de societatea civilă.

De asemenea, Eugeniu Revenco a apreciat dialogul existent cu societatea civilă și a reiterat deschiderea MAEIE pentru cooperarea cu organizațiile non-guvernamentale atît pe subiecte de integrare europeană, cît și pe alte chestiuni ce țin de politică externă.

 

 

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda