Șeful diplomației de la Chișinău Mihai Popșoi s-a întâlnit cu ambasadorii Kazahstanului și al Chinei în Republica Moldova

Publicat:Fri, 09/02/2024 - 14:36

9 februarie 2024, Chișinău – Vicepremierul Mihai Popșoi a avut o întrevedere la MAE cu ambasadorul Republicii Kazahstan în Republica Moldova, Almat Aidarbekov și cu ambasadorul Republicii Populare Chineze la Chișinău, Yan Wenbin. 

Ministrul Popșoi împreună cu ambasadorul Aidarbekov au discutat despre relațiile bilaterale moldo-kazahe, precum și perspectivele de dezvoltare a parteneriatului între cele două state.  

,,Am reiterat disponibilitatea pentru consolidarea dialogului moldo-kazah pe diverse domenii de interes reciproc. Un subiect aparte a vizat interacțiunea pe linia ministerelor de externe dintre cele două țări.  

În cadrul întrevederii cu domnul ambasador Yan Wenbin am reiterat deschiderea pentru a sprijini dezvoltarea relațiilor dintre Chișinău și Beijing, identificarea unor domenii de cooperare neexplorate până în prezent și stabilirea unor parteneriate noi, inclusiv în sfera tehnologiilor de viitor”, - a declarat ministrul Popșoi.  

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda