Șeful diplomației Republicii Moldova Nicu Popescu a participat la ședința comună a comisiilor pentru afaceri externe a Senatului și a Camerei Deputaților

Publicat:Fri, 15/09/2023 - 10:24

15 septembrie 2023, Roma – Vicepremierul Nicu Popescu a început vizita de la Roma cu participarea la ședința comună a comisiilor pentru afaceri externe a Senatului și a Camerei Deputaților.

Oficialul a transmis sincerele mulțumiri pentru cele două rezoluții adoptate de Comisia pentru Afaceri Externe și Comunitare din cadrul Camerei Deputaților, care au exprimat susținerea deplină pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Aceste rezoluții reprezintă un semnal puternic de solidaritate din partea Italiei față de drumul nostru european.

„Pe parcursul celor trei decenii de relații diplomatice dintre țările noastre, am construit o legătură strânsă și strategică bazată pe valorile europene pe care le împărtășim. Am reiterat angajamentul Guvernului nostru de a continua reformele la nivel intern pentru a accelera procesul de aderare a Republicii Moldova la UE. La fel, am menționat că ne confruntăm cu mai multe tipuri de atacuri hibride în încercarea de a destabiliza țara noastră, iar cel mai bun instrument în contracararea propagandei și a dezinformării este progresul. Aderarea europeană, calea aleasă de Republica Moldova, reprezintă acest progres.

Am discutat, de asemenea, despre noi oportunități de colaborare în domeniul economic și consolidarea parteneriatelor în afaceri. Italia este unul dintre cei mai importanți parteneri comerciali ai Republicii Moldova, comerțul nostru cifrându-se la circa 690 milioane euro.” – a declarat ministrul Nicu Popescu.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda