Vicepremierul Mihai Popșoi a avut întrevederi la MAE cu mai mulți ambasadori acreditați la Chișinău

Publicat:Thu, 15/02/2024 - 13:53

15 februarie 2024, Chișinău - În această săptămână ministrul afacerilor externe Mihai Popșoi a avut  întrevederi cu ambasadorii acreditați la Chișinău și anume ambasadoarea Finlandei în Republica Moldova, cu sediul la București, Leena Liukkonen, ambasadoarea Regatului Unit, Fern Horine, ambasadoarea Austriei, Stella Avallone, ambasadorul Azerbaijanului, Ulvi Bakhshaliyev.

Cu Ambasadoarea Republicii Finlanda dialogul s-a concentrat pe progresele Republicii Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană, securitatea regională și evoluțiile recente din politică internă. A fost exprimat angajamentul ferm de a continua dialogul politic, întări relațiile comerciale și cele de cooperare în domenii precum securitatea cibernetică și energetică.

În cadrul întrevederii cu ambasadoarea Regatului Unit, ministrul Mihai Popșoi a apreciat angajamentul ferm al Marii Britanii de a susține Republica Moldova în contextul provocărilor multiple cu care se confruntă țara noastră. Discuțiile au vizat sprijinul important oferit de Regatul Unit în domenii prioritare, precum și interesul ambelor părți de a valorifica formatele precum este Dialogul Politic și Strategic, și  consolidării cadrului juridic bilateral.

În discuția cu ambasadoarea Austriei, șeful diplomației moldovenești a apreciat dinamica dialogului politic bilateral dintre Republica Moldova și Austria. Interlocutorii au remarcat buna conlucrare a țărilor noastre în cadrul organizațiilor internaționale și regionale, menționând importanța valorificării cooperării în cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD), Austria deținând în prezent președinția rotativă a acesteia. A fost exprimată aprecierea pentru asistența oferită țării noastre de Guvernul austriac în diverse domenii (mediu, energie, servicii sociale, educație s.a.)

De asemenea, Mihai Popșoi l-a primit la MAE pe ambasadorul Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova Ulvi Bakhshaliyev.

Șeful diplomației moldovenești i-a urat succes ambasadorului azer care și-a început recent exercitarea mandatului în țara noastră. Interlocutorii au efectuat un schimb de opinii privind stadiul actual al relațiilor moldo-azere, remarcând caracterul activ și consistent al dialogului bilateral, inclusiv la nivel înalt. A fost confirmată disponibilitatea pentru consolidarea și diversificarea continuă a cooperării între cele două țări în domeniile de interes reciproc.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda