Vicepremierul Nicu Popescu după întrevederea cu șeful diplomației europene Josep Borrell: „Uniunea Europeană este alături de Republica Moldova - acesta este mesajul ferm de susținere pe care l-am primit la Bruxelles”

Publicat:Fri, 14/10/2022 - 11:23

14 octombrie 2022, Bruxelles – Vicepremierul Nicu Popescu s-a întâlnit la Bruxelles cu Josep Borrell, înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politici de securitate.

Uniunea Europeană este alături de Republica Moldova - acesta este mesajul ferm de susținere pe care l-a primit oficialul moldovean din partea șefului diplomației europene.

Ministrul Nicu Popescu a discutat cu vicepreședintele Comisiei Europene despre impactul dramatic al agresiunii militare ruse împotriva Ucrainei, consecințele pentru Republica Moldova - în special vulnerabilitățile din sectorul energetic - și despre agenda de reforme în drumul nostru de modernizare europeană.

„Am apreciat susținerea neclintită a UE pentru integritatea teritorială și suveranitatea țării noastre, inclusiv în contextul încălcării inacceptabile a spațiului nostru aerian de către rachetele rusești care au fost folosite pentru atacuri asupra țintelor și infrastructurii civile din țara vecină.

Am apreciat solidaritatea fermă cu Moldova marcată prin sprijinul politic, comercial-economic, financiar și tehnic cuprinzător din partea UE și a statelor sale membre. Am mai discutat și despre modalitățile de îmbunătățire a cooperării în domeniile securității și a apărării pentru a face față amenințărilor la care țara noastră este expusă.” – a spus ministrul Nicu Popescu.

Șeful diplomației de la Chișinău a reiterat înaltului oficial european determinarea autorităților pentru agenda de reforme, în special cele din sectorul justiției și a eradicării corupției, dar și realizarea eficientă a Planului de implementare a celor 9 recomandări propuse de Comisia Europeană.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda