Vicepremierul Nicu Popescu: „Mulțumesc euro-deputaților pentru sprijinirea fermă a aspirațiilor europene ale Republicii Moldova și i-am asigurat că în calitatea noastră de viitor membru al UE vom continua să consolidăm reziliența și securitatea regională"

Publicat:Thu, 18/05/2023 - 11:38

18 mai 2023, Chișinău – Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu a avut o întrevedere cu deputații subcomisiei pentru securitate și apărare a Parlamentului European. Din această subcomisie fac parte deputații: Nathalie Loiseau (RENEW); Eugen Tomac (Partidul Popular European); Arnaud Danjean (Partidul Popular European); Assita Kanko (Conservatorii și Reformiștii Europeni); Viola von Cramon-Taubadel (Grupul Verzilor) și Jean-Lin Lacapelle (Partidul Identitate și Democrație).

În cadrul discuției au fost relatate măsurile de contracarare a amenințărilor hibride cu care se confruntă țara noastră și a provocărilor ce țin de securitatea regională și internă. Ministrul Nicu Popescu a vorbit și despre eforturile direcționate spre creșterea cooperării cu UE în domeniul Politicii de Securitate și Apărare Comună, precum și măsurile de redresare a situației în sectorul energetic. În acest sens, a fost salutată și recenta decizie a Consiliul European de a deschide o misiune civilă de parteneriat în Republica Moldova.

„De asemenea, am prezentat principalele progrese în parcursul european al Republicii Moldova, descrise în contribuția țării noastre la Raportul de Extindere al UE. Pe această cale, le-am mulțumit deputaților pentru sprijinirea fermă a aspirațiilor europene ale Republicii Moldova și i-am asigurat că în calitatea noastră de viitor membru al UE vom continua să consolidăm reziliența și securitatea regională.

Un aspect important în procesul nostru de aderare la UE îl reprezintă buna cooperare cu Parlamentul European. Mizăm și în continuare pe sprijinul Parlamentului European pentru întărirea securității țării noastre.” – a menționat ministrul de externe Nicu Popescu.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda