Viceprim-ministru Nicu Popescu: „Obiectivul nostru strategic este să dezvoltăm noi domenii de cooperare cu Uniunea Europeană”

Publicat:Tue, 14/09/2021 - 13:25

14 septembrie 2021, Chișinău – Vicepremierul Nicu Popescu a primit la ministerul de externe delegația de oficiali europeni condusă de Katarína Mathernová, director general adjunct al Directoratului Vecinătate și Negocieri privind extinderea, Comisia Europeană, și Michael Siebert, director pentru Rusia, Parteneriatul estic, Asia Centrală, cooperare regională și OSCE, Serviciul European de Acțiune Externă.

„Am fost bucuros să anunț astăzi relansarea dialogul politic cu Uniunea Europeană în cadrul întrevederii cu oficialii europeni. Obiectivul nostru strategic este să dezvoltăm noi domenii de cooperare cu Uniunea Europeană, printre acestea fiind mediul ambiant și schimbările climatice, consolidarea securității și rezilienței, securitatea cibernetică. O atenție specială vom acorda protejării râului Nistru, care este o sursă crucială de apă potabilă pentru cetățenii țării noastre” a declarat șeful diplomației moldovene Nicu Popescu.  

Viceprim-ministrul moldovean a salutat decizia Uniunii Europene din această săptămâna privind debursarea a peste 36 milioane de euro pentru combaterea pandemiei de COVID-19, și anume redresarea economică și reforma poliției.

Oficialul a menționat că autoritățile de la Chișinău își propun până la sfârșitul anului, organizarea unei noi reuniuni a Consiliului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană și participarea la Summit-ul Parteneriatului Estic (ultimul Summit al PaE a avut loc în anul 2017).

Înregistrarea video de la declarații pentru presă poate fi descărcată aici: https://bit.ly/2VDmLAE

Transcrierea declarațiilor pentru presă poate fi consultată în compartimentul „Discursuri și mesaje”.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda