Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a avut o întrevedere cu cetățenii Republicii Moldova încadrați în misiunea specială de monitorizare a OSCE din Ucraina

Publicat:Thu, 21/10/2021 - 21:45

Kyiv, 21 octombrie 2021 – În cadrul vizitei de lucru la Kyiv, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a avut o întrevedere cu cetățenii Republicii Moldova încadrați în misiunea specială de monitorizare a OSCE din Ucraina.

„Am transmis un mesaj de recunoștință celor circa 50 de experți moldoveni, care prin munca lor cotidiană în cadrul acestei misiuni civile contribuie la facilitarea dialogului între părțile implicate.” – a  spus vicepremierul Nicu Popescu.

Misiunea colaborează cu autoritățile de toate nivelurile, precum și cu societatea civilă, grupurile etnice și religioase și comunitățile locale pentru a raporta cu privire la situația de securitate, inclusiv pentru a documenta presupusele încălcări ale principiilor fundamentale ale OSCE.

În cadrul întâlnirii conaționalii noștri au expus și unele dificultăți cu care se confruntă, acestea urmează a fi soluționate prin intermediul ministerului de externe.

Notă de context: Misiunea specială de monitorizare a OSCE în Ucraina (SMM) a fost desfășurată la 21 martie 2014, în urma unei cereri adresate OSCE de către guvernul ucrainean și a unei decizii de consens a tuturor celor 57 de state participante. SMM este o misiune civilă neînarmată, prezentă pe teren în toate regiunile Ucrainei. Sarcinile sale principale sunt să observe și să raporteze în mod imparțial și obiectiv situația din Ucraina și pentru a facilita dialogul între toate părțile la criză.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda