A A A

Videoconferința Ministrului Oleg Țulea cu Șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, William Massolin

Publicat:Thu, 04/06/2020 - 16:30

4 iunie 2020, Chișinău - Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Oleg Țulea a avut astăzi o videoconferință cu Șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, William Massolin.

În cadrul întrevederii, interlocutorii au efectuat un schimb de opinii vizavi de evoluțiile cooperării Republicii Moldova cu Consiliul Europei. În particular a fost trecut în revistă procesul de implementare a Planului de Acțiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova 2017 – 2020 și prioritățile reformelor din țară.

De asemenea, a fost discutată activitatea Grupului de lucru ad-hoc al Consiliului Europei pentru susținerea reformei justiției în Republica Moldova, în conformitate cu recomandările Consiliului Europei, fiind menționată importanța asigurării independenței, integrității și profesionalismului justiției și accentuat caracterul urgent al acestui exercițiu.

Ministrul Oleg Țulea a prezentat prioritățile Guvernului Republicii Moldova în promovarea reformelor de modernizare a țării, inclusiv angajamentul autorităților de a ratifica Convenția privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice (Convenția de la Istanbul), fiind asigurat de sprijinului plenar al Organizației în realizarea acestor obiective.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda