Vizita de lucru a ministrului interimar al afacerilor externe și integrării Aureliu Ciocoi în Austria

Publicat:Mon, 26/04/2021 - 11:32

26 aprilie 2021, Chișinău – În perioada 26 – 28 aprilie, șeful diplomației moldovene Aureliu Ciocoi va desfășura o vizită de lucru la Viena, cu scopul dinamizării dialogului politic moldo-austriac și avansării relațiilor de cooperare în domenii de interes reciproc. Programul vizitei include întrevederi cu omologul austriac, Alexander Schallenberg, ministru al afacerilor externe și europene al Austriei, Martin S. Ledolter, directorul Agenției austriece pentru dezvoltare, Helga Schmid, secretarul general al OSCE, Ghada Waly, directorul general al Oficiului ONU de la Viena, ambasadorul Thomas Mayr-Harting, reprezentantul special pentru reglementare transnistreană și cu membrii grupului de prietenie parlamentară Moldova, Ucraina și Belarus.

În cadrul vizitei vor fi abordate temele referitoare la relațiile de cooperare moldo-austriacă la nivel bilateral, o atenție deosebită fiind acordată componentei economice și proiectelor de cooperare pentru dezvoltare. Totodată, ministrul interimar al afacerilor externe va discuta agenda europeană și progresele înregistrate de Republica Moldova în realizarea angajamentelor europene ale țării.

Pe agenda discuțiilor cu oficialii austrieci și cu reprezentanții organizațiilor internaționale cu sediul la Viena se va afla și procesul de soluționare a conflictului transnistrean, situația regională, precum și criza sanitară globală. 

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda