Aureliu Ciocoi: „Femeile sunt coloana vertebrală a civilizației contemporane”

Publicat:Mon, 08/03/2021 - 07:03

Mult stimatele noastre Doamne,

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, am deosebita plăcere să Vă adresez cele mai calde și sincere felicitări, exprimându-mi, personal, fiecăreia dintre Dumneavoastră, respectul pentru contribuția valoroasă, profesionalismul și inteligența demonstrate pe parcursul anevoios al dezvoltării stabilității și prosperității Republicii Moldova și pentru zidirea unui viitor mai bun al generațiilor următoare.

Port un profund sentiment de recunoștință și respect pentru femei. Ele sunt coloana vertebrală a civilizației contemporane și, de-a lungul istoriei, s-au văzut întotdeauna nevoite să repare ororile admise de „bărbații neamurilor”, care se aventurau iresponsabil în războaie distrugătoare, pustiind continente întregi.

De altfel, Continentul european a fost ridicat din ruine după ambele războaie dezastruoase din secolul trecut preponderent de către femei. Inclusiv, în scurta istorie a tânărului nostru stat, femeile sunt cele care au luat drumul străinătății, îndurând lipsuri și umilințe pentru a le asigura copiilor rămași acasă un trai mai bun. Din păcate, puțini conștientizează enorma jertfire de sine a femeilor în numele familiei, al copiilor și al societății, iar prin aceasta, contribuind în modul cel mai direct la dezvoltarea statului. În același timp, eforturile, dedicația și experiența aduse de femei în toate domeniile de activitate profesională sunt esențiale pentru dezvoltarea durabilă a țării noastre.

Cred, cu toată sinceritatea, că femeile merită nu doar cuvinte elogioase, dar și un monument al recunoștinței.

Stimate Doamne,

Permiteți-mi să Vă urez, cu această frumoasă ocazie, multă sănătate, inspirație, realizări profesionale și fericire în viața personală. Bărbaților, însă, le doresc să aibă curajul și inteligența de a Vă aprecia la justa Dumneavoastră valoare și a se bucura de aportul eforturilor, experienței și a contribuțiilor fiecăreia dintre Dumneavoastră.

Cu deosebit respect, 

Aureliu CIOCOI
Prim-ministru interimar al Republicii Moldova

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda