Avansarea relațiilor calitative cu India discutată la MAEIE

Publicat:Fri, 29/11/2019 - 16:06

29 noiembrie 2019, Chişinău - Importanţa dezvoltării relaţiilor de cooperare cu Republica India, atât pe plan bilateral, cât și în cadrul organizațiilor internaționale, intensificarea colaborării comercial-economice și extinderea cadrului juridic au fost discutate de către ministrul afacerilor externe și integrării europene Aureliu Ciocoi cu Thanglura Darlong, ambasadorul Indiei în Republica Moldova cu reședința la București.

În marja întrevederii, părțile au convenit să identifice oportunități pentru impulsionarea schimburilor comerciale între ambele state, pentru intensificarea cooperării în domeniul tehnologiilor informaționale și pentru crearea unor platforme industriale în Moldova.  

În acest context ambasadorul a apreciat calitatea vinurilor moldovenești și a susținut ideea de a examina oportunitatea încheierii unui acord de liber schimb între cele două țări.

Șeful diplomației moldovenești a ținut să sublinieze că deschiderea unei misiuni diplomatice a Republicii Moldova la New Delhi într-un viitor apropiat va contribui calitativ la avansarea relațiilor între cele două țări.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda