Cabinetul de miniștri a aprobat numirea lui Sergiu Mihov în calitate de secretar de stat al MAE

Publicat:Wed, 07/02/2024 - 10:20

7 februarie 2024, Chișinău – În cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, cabinetul de miniștri a aprobat numirea lui Sergiu Mihov în funcția de secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe.

Sergiu Mihov este bine cunoscut în rândurile sistemului diplomatic. Din anul 1998 activează în cadrul MAE. Dumnealui posedă rang diplomatic de ministru plenipotențiar și a deținut numeroase poziții diplomatice în diferite direcții ale ministerului, inclusiv de coordonator național pentru monitorizarea implementării Parteneriatului pentru buna guvernare Consiliul Europei-Uniunea Europeană pentru țările Parteneriatului Estic.

Din anul 2022 și până în prezent este șeful Direcției Cooperare Bilaterală în cadrul MAE. În perioada 2018-2022 a ocupat funcția de ambasador al Republicii Moldova în Republica Lituania.

„Am toată convingerea că Sergiu Mihov, are toate calitățile necesare pentru exercitarea acestei funcții și va contribui la sporirea eficienței și îmbunătățirii proceselor de lucru din cadrul ministerului.

Mult succes, Sergiu!” – a declarat ministrul Popșoi.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda