Cea de-a doua reuniune a Comitetului de supraveghere a proiectului „Sprijin pentru dialog structurat de politici și coordonare a implementării Acordului de Asociere, precum și consolidarea procesului de aproximare legislativă”

Publicat:Mon, 26/07/2021 - 15:24

26 iulie 2021, Chișinău - Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a găzduit cea de-a doua reuniune a Comitetului de supraveghere a proiectului „Sprijin pentru dialog structurat de politici și coordonare a implementării Acordului de Asociere, precum și consolidarea procesului de aproximare legislativă” al Uniunii Europene, la care au participat reprezentanții autorităților beneficiare (MAEIE, Cancelaria de Stat, Ministerul Economiei și Infrastructurii, Ministerul Finanțelor, Parlamentul), Delegația UE în Republica Moldova și echipa de experți ai proiectului. Reuniunea a fost convocată în vederea discutării activităților desfășurate în cadrul proiectului și planificarea acțiunilor pentru următoarea perioadă. Din partea ministerului de externe reuniunea a fost co-prezidată de secretarul de stat Daniela Cujbă.

În cadrul discuțiilor, participanții la reuniune au constatat că în pofida restricțiilor impuse de pandemie, implementarea activităților proiectului a continuat cu viteză sporită în toate cele patru componente. În decurs de șase luni, echipa de implementare a proiectului a reușit să stabilească contacte strânse cu toți beneficiarii și partenerii proiectului, a studiat cadrul normativ și practicile existente, precum și a elaborat proiecte de rapoarte cuprinzătoare axate pe astfel de subiecte precum planificarea implementării Acordului de Asociere, evaluarea costurilor în procesul de implementare a AA/DCFTA, procesul de armonizare legislativă, procesul de consultări publice ș.a.

De asemenea, experții au acordat asistență practică mai multor autorități privind subiecte ce vizează transpunerea standardelor europene în legislația națională prevăzută de Acordul de Asociere.

Secretarul de stat Daniela Cujbă a apreciat rezultatele înregistrate și cooperarea stabilită cu echipa de implementare a proiectului la nivelul tuturor beneficiarilor, precum și a subliniat importanța asistenței oferite în contextul tendinței de creștere a dinamicii de implementare a Acordului de Asociere.  

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda