A A A

Consolidarea securității energetice a Republicii Moldova, discutată la Bruxelles cu Kadri Simson, comisar european pentru energie

Publicat:Thu, 10/09/2020 - 19:28

10 septembrie 2020, Bruxelles - Ministrul Oleg Țulea a avut o întrevedere cu Kadri Simson, Comisarul european pentru energie, în cadrul căreia au fost discutate aspectele cooperării în domeniul securității energetice, acesta fiind unul dintre subiectele prioritare în dialogul sectorial cu Uniunea Europeană.

Cei doi oficiali s-au referit la elementele de importanță strategică, care includ dezvoltarea interconexiunilor cu Uniunea Europeană, în special finalizarea construcției și darea în exploatare integrală a gazoductului Iași – Ungheni – Chișinău. Totodată, a fost reiterată și semnificația proiectului care ar asigura, la necesitate, livrarea gazelor în regim de flux invers prin culoarul transbalcanic.

Interlocutorii au discutat și importanța interconexiunii liniilor electrice de înaltă tensiune la piața UE, prin România, precum și perspectivele de cooperare în domeniul eficienței energetice și energiei regenerabile.

La rândul său, Kadri Simson a comunicat disponibilitatea UE de a susține Republica Moldova în eforturile sale de modernizare a sectorului energetic şi integrare în sistemul regional și piața energetică europeană, subliniind, totodată, importanța transpunerii depline a pachetului energetic III și continuării implementării angajamentelor asumate în cadrul Acordului de Asociere.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda