A A A

Daniela Morari s-a întâlnit cu parlamentarii din Seimas-ul Republicii Lituania

Publicat:Thu, 30/05/2019 - 17:00

30 mai 2019, Vilnius - Subiectele ce țin de agenda europeană a țării noastre și cooperarea interparlamentară bilaterală au fost discutate de secretarul de stat Daniela Morari în cadrul întrevederilor cu președintele Comitetului pentru afaceri externe, Juozas Bernatonis, și vicepreședinții Comitetului pentru afaceri europene, Ruta Miliute și Andrius Kubilius, ex-Prim-ministru al Lituaniei și nou ales europarlamentar.

În cadrul discuţiilor, deputații lituanieni și-au exprimat convingerea că Republica Moldova trebuie să continue calea europeană și au reiterat interesul de a împărtăși din experiența Lituaniei în realizarea reformelor, dar și să sprijine demersurile Republicii Moldova în capitalele europene. Totodată, au fost abordate perspectivele dialogului politic Republica Moldova-Uniunea Europeană, precum și susținerea Lituaniei în acest proces.

De asemenea, a fost menţionat că extinderea domeniilor de cooperarea sectorială, asigurarea perspectivei europene, extinderea instrumentelor și programelor UE pentru cele trei state asociate în cadrul Parteneriatului Estic ar trebui să reprezinte principalele obiective ale exercițiului de reflecție lansat recent de către UE privind viitorul Parteneriatului Estic. În context, fiind reiterată importanța promovării unor poziții comune din partea celor trei state asociate.

În ce privește dialogul moldo-lituanian, a fost subliniată importanţa menținerii și intensificării contactelor interparlamentare la nivelul comisiilor de profil și grupurilor parlamentare de prietenie în contextul schimbului de experiență și preluării bunelor practici.

 

 

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda