Guvernul Chinei va dona Republicii Moldova un lot mare de doze de vaccin

Publicat:Fri, 26/03/2021 - 13:45

26 martie 2021, Chișinău - Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, l-a primit în vizită pe ambasadorul Republicii Populare Chineze la Chișinău, Zhang Yinghong. Oficialii au examinat situația epidemiologică actuală din țara noastră, dar și la nivel global.

Întrucât situația pandemică este una îngrijorătoare în întreaga lume, în cadrul dialogului s-a discutat despre măsurile necesar de întreprins în perioada imediat următoare pentru a preveni răspândirea virusului pe teritoriul Republicii Moldova, una dintre cele mai eficiente metode fiind imunizarea populației.

Ambasadorul Chinei în Republica Moldova a vorbit despre experiența țării sale în toată această perioadă de pandemie, dar și despre măsurile întreprinse în domeniul combaterii și limitării răspândirii virusului SARS-Cov-2. În acest sens, intensificarea procesului de vaccinare a cetățenilor având un rol important.  

Prin urmare, Zhang Yinghong a declarat că Guvernul chinez va dona țării noastre un lot impunător de doze de vaccin anti-Covid.

Șeful interimar al Guvernului a apreciat buna cooperare moldo-chineză în toate domeniile de interes comun și a exprimat recunoștință pentru asistența și suportul major oferit în permanență de poporul chinez pentru cetățenii Republicii Moldova, mai ales în ultimul an.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda