Informații cu privire călătoriile în Republica Austria

Publicat:Thu, 12/03/2020 - 14:05

12 martie 2020, Chișinău - Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova aduce la cunoștință că, potrivit notificării din partea Ambasadei Republicii Austria la Chișinău, în noul context epidemiologic, autoritățile austriece au emis dispoziții cu privire la măsurile ce urmează a fi respectate la intrarea în Austria de către persoanele care vin din țările afectate de coronavirus. 

În legătură cu acest fapt, cetățenii statelor terțe, care în ultimele 14 zile s-au aflat pe teritoriul statelor din zonele de risc, în privința cărora a fost emisă avertizare de călătorie în contextul apariției coronavirusului (lista statelor este actualizată pe pagina oficială a MAE din Austria), la intrarea pe teritoriul Austriei sunt obligate să prezinte un certificat medical, care confirmă că testul molecular biologic, efectuat pentru depistarea virusului Covid-19 este negativ. Certificatul urmează să fie întocmit în limba germană sau engleză, să fie emis cu cel mult 4 zile înainte de intrare pe teritoriul Republicii Austria și poate fi descărcat pe site-ul Ambasadei Austriei la Chișinău. 

Toate persoanele care intră sau tranzitează teritoriul Austriei sunt obligate să se supună controlului medical, pentru identificarea eventualelor simptome caracteristice virusului COVID-19, conform dispoziției Ministerului Sănătății austriac. Acest control constă în măsurarea temperaturii corporale, verificarea datelor despre călătoriile efectuate și posibile contacte cu persoanele infectate cu virusul COVID-19.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda