Întrevederea vicepremierului Nicu Popescu cu Marija Pejčinović Burić, secretar general al Consiliului Europei

Publicat:Mon, 22/11/2021 - 20:31

22 noiembrie 2021, Chișinău – Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu avut o întrevedere de totalizare cu  secretarul general al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, în cadrul căreia oficialii au apreciat caracterul dinamic și robust al cooperării Republicii Moldova cu Consiliul Europei.

„În cadrul programului său la Chișinău, doamna secretar general a fost asigurată că toată conducerea țării - președintele, majoritatea parlamentară și guvernul - își dorește ca instituțiile din domeniul justiției să devină funcționale, independente și să acționeze cu integritate și profesionalism.” - a menționat șeful diplomației de la Chișinău.

Vicepremierul Nicu Popescu a adus mulțumiri pentru sprijinul important pe care îl primesc autoritățile în procesul de reformă a sectorului justiției prin activitatea Grupului de lucru de nivel înalt al Consiliului Europei, program instituit chiar cu sprijinul secretarului general.

Un subiect separat al discuțiilor a fost situația drepturilor omului în regiunea transnistreană a Republicii Moldova și problematica funcționării celor 8 școli cu predare în grafie latină, precum și caracterul obligatoriu al executării hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului de către statele respondente.

Totodată, oficialul european și-a exprimat determinarea de a acorda sprijin țării noastre în procesul de reformare a statului.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda