MAEIE anunță declararea drept persoană non grata pe teritoriul Republicii Moldova a unui reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău

Publicat:Mon, 31/10/2022 - 17:35

31 octombrie 2022, Chișinău - În conformitate cu prevederile Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice (1961), Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează că a decis declararea drept persoană non grata pe teritoriul țării noastre a unui reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău, acesta fiind obligat să părăsească teritoriul Republicii Moldova.

Acest fapt a fost comunicat părții ruse în după-amiaza zilei de 31 octombrie, cu prilejul convocării la sediul MAEIE a Ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov.

În cadrul convocării, MAEIE a reiterat faptul că atacurile cu rachete asupra țării vecine escaladează în continuare riscurile de securitate, iar cetățenii țării noastre resimt tot mai mult efectele dezastruoase ale războiului. A fost subliniat că atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene generează inclusiv amenințări tot mai mari pentru securitatea energetică a țării.

Înregistrarea audio poate fi descărcată pe canalul de Telegram MAEIExplică.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda