Mesajul prim-ministrului interimar Aureliu Ciocoi în ajunul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021

Publicat:Sat, 10/07/2021 - 10:49

Stimați cetățeni,

Dragi compatrioți,

Au rămas ore numărate până la deschiderea secțiilor de votare. Am decis să vin în fața domniilor voastre cu un apel către fiecare dintre dumneavoastră, dar în mod special către politicienii noștri.

Este extrem de important ca în această perioadă, marcată profund de febra electorală, să reușim toți împreună să păstrăm calmul și să renunțăm la retorica și acțiunile confruntaționale. Vreau să cred că acest scrutin electoral va veni să demonstreze o dată în plus maturitatea și responsabilitatea clasei politice din Republica Moldova, fiind exclus orice gen de provocări, sau discursuri de ură în ziua alegerilor anticipate.

Ține de gradul nostru de inteligență, dacă vreți, să demonstrăm comunității internaționale că, inclusiv de această dată, politicul nostru este suficient de responsabil să participe în mod împăciuitor și tolerant la acest exercițiul electoral, confirmând o dată în plus că suntem o națiune conformă cerințelor civilizaționale ale secolului XXI. Toate scrutinele electorale, care au fost desfășurate până acum în Republica Moldova au fost desfășurate în deplină conformitate cu normele și standardele naționale și cele internaționale, la care a subscris țara noastră – fapt recunoscut de către toate misiunile de observare a alegerilor. Prin urmare, vreau să sper că și de această dată vom reuși împreună să reconfirmăm această tradiție a Republicii Moldova.

Mă adresez și către angajații structurilor de forță ale Republicii Moldova – nu vă lasați provocați pe parcursul scrutinului.

S-au scurs deja șapte luni de când țara noastră este guvernată de un guvern aflat în demisie.

Republica Moldova are, din păcate, o multitudine de probleme, care pot fi soluționate doar de către o guvernare cu mandat deplin. Îmi exprim încrederea că opțiunea exprimată în mod liber de către fiecare dintre dumneavoastră la aceste alegeri va contribui la instaurarea rapidă a unui guvern, care să preia în mod eficient realizarea priorităților stringente ale țării, atât în plan economic, cât și social.

Nu vreau să vă obosesc cu discursuri lungi – însă, reiterez rugămintea de a ne demonstra responsabilitatea și maturitatea politică în ziua alegerilor de duminică, desfășurându-le fără provocări și limbaj agresiv între aspiranții la funcțiile de deputați în noua componență a parlamentului.   

Mesajul video poate fi urmărit pe pagina Facebook a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda