Mesajul prim-ministrului interimar Aureliu Ciocoi cu prilejul Zilei Diplomatului

Publicat:Fri, 15/01/2021 - 18:49

Onorat corp diplomatic,

Dragi colegi,

Începând cu anul 2015, în fiecare an, pe data de 17 ianuarie este sărbătorită Ziua profesională a diplomatului. 

Cu o deosebită plăcere și onoare folosesc acest prilej pentru a-mi exprima profunda gratitudine pentru activitatea prodigioasă a diplomației moldovene, a tuturor colegilor atât din cadrul aparatului central al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, cât și din cadrul misiunilor diplomatice și consulare ale țării din străinătate.

Munca migăloasă, temerară și profesionistă, pe care o realizați pentru consolidarea profilului Republicii Moldova pe plan extern este înalt apreciată atât de comunitățile de moldoveni peste hotare, cât și de cetățenii din țara noastră.

Diplomația Moldovei a demonstrat, în pofida provocărilor pandemiei, un grad înalt de mobilizare și responsabilitate profesională, oferind asistență promptă zecilor de mii de conaționali care au fost afectați în întreaga lume, precum și promovarea intereselor noastre naționale, în special pe fundalul direcționării asistenței și facilitării schimbului de informații cu partenerii noștri internaționali, atât de vitale în combaterea consecințelor COVID-19 și fortificarea sistemului național de sănătate.

Actuala criză a avut un impact și asupra vieților noastre private. Prin urmare, cu deosebit respect, transmit gândurile de sinceră apreciere și membrilor familiilor care V-au susținut în această perioadă complicată.

Dragi colegi,

Prioritatea absolută a politicii externe este conturată clar și pragmatic: Republica Moldova rămâne ferm ancorată în procesul de modernizare europeană, care este obiectivul principal al agendei interne și externe a țării. 

Cu această frumoasă ocazie, în numele Guvernului și Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Vă doresc multă sănătate, noi realizări și aprecieri înalte a rezultatelor activității Dumneavoastră.

Cu deosebită considerație, 

 

Aureliu CIOCOI
Prim-ministru interimar
Ministru al afacerilor externe și integrării europene 

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda