Ministrul afacerilor externe Mihai Popșoi, a participat la deschiderea evenimentului „Moldova Cybersecurity Forum 2024”, organizat de către Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării

Publicat:Fri, 09/02/2024 - 11:46

9 februarie 2024, Chișinău – La deschiderea evenimentului, ministrul Popșoi a subliniat importanța securității cibernetice care este un domeniu extrem de dinamic. Tehnologiile emergente, în special inteligența artificială sau învățarea automată, creează atât noi oportunități, dar și noi provocări.  

„Ne confruntăm cu incidente cibernetice de mulți ani, dar abia acum putem spune că intrăm într-o nouă eră a securității cibernetice, o eră în care guvernele, agențiile de reglementare și companiile din întreaga lume lucrează pentru a spori supravegherea incidentelor de securitate cibernetică. În același timp, este clar că Moldova poate juca un rol mai activ în discuțiile și procesele internaționale privind securitatea cibernetică. Vom face acest lucru în conformitate cu angajamentul nostru general de a coopera mai mult cu UE și cu alți parteneri de aceeași orientare în domeniul afacerilor externe și al securității”, a punctat Mihai Popșoi. 

Notă: Guvernul Republicii Moldova a lansat Agenția Națională pentru Securitate Cibernetică și Institutul Național de Inovații în Securitatea Cibernetică „Cybercor”. Aceste două instituții vor avea un rol esențial în prevenirea amenințărilor cibernetice tot mai frecvente și sofisticate.  

Scopul evenimentului a fost crearea unei platforme de dialog între specialiștii din domeniul securității cibernetice din țară și din străinătate. Identificare celor mai bune practici, elaborarea strategiei de securitate cibernetică eficiente, contribuind la consolidarea poziției Republicii Moldova în acest domeniu critic.  

Evenimentul este organizat de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării sub egida prim-ministrului Republicii Moldova, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe, Universitatea Tehnică a Moldovei, cu suportul USAID și Ambasadelor Suediei și Marii Britanii la Chișinău, precum și EU Partnership Mission și e-Governance Academy.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda