Participarea Secretarului de Stat Tatiana Molcean la reuniunea Consiliului Miniştrilor Afacerilor Externe ai statelor-membre ale OCEMN

Publicat:Fri, 13/12/2019 - 14:55

13 decembrie 2019, Atena - Secretarul de Stat Tatiana Molcean a participat astăzi, la Atena, la reuniunea Consiliului Miniştrilor Afacerilor Externe ai statelor-membre ale Organizaţiei Cooperării Economice a Mării Negre (OCEMN), organizată de Preşedinţia-în-exerciţiu a Republicii Elene

În discursul său, Tatiana Molcean a exprimat susţinerea fermă a ţării noastre pentru consolidarea rolului OCEMN în contextul cooperării economice și sectoriale la nivel regional, precum şi pentru implementarea proiectelor comune, contribuind la stabilitatea şi prosperitatea în regiune. Totodată, a fost apreciat aportul considerabil al Republicii Elene la promovarea agendei organizaţiei și realizarea priorităţilor comune. În acest context, oficialul a felicitat Republica Elenă cu ocazia încheierii cu succes a Preşedinţiei-în-exerciţiu în cadrul OCEMN şi a salutat preluarea Preşedinţiei de către România.

Discuţiile din cadrul evenimentului au inclus totodată subiecte privind eficientizarea activităţii Secretariatului Permanent Internaţional si ale grupurilor sectoriale de lucru ale Organizației.

Notă: OCEMN a fost oficial lansată, prin semnarea Declaraţiei de la Istanbul, la 25 iunie 1992. Organizația a fost fondată de unsprezece state: Albania, Bulgaria, Grecia, România, Turcia, Moldova, Rusia, Ucraina, Armenia, Azerbaidjan şi Georgia, fiind creată o structură regională de cooperare multilaterală în diverse sectoare, ce ţin preponderent de activitatea economică.

 

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda