A A A

Relansarea asistenţei ample oferite de către USAID Republicii Moldova discutată la MAEIE

Publicat:Tue, 09/07/2019 - 11:00

9 iulie 2019, Chişinău - Relansarea asistenţei ample oferite de către USAID Republicii Moldova, în domenii cheie de cooperare, precum şi identificarea noilor sfere de interes comun au fost discutate de ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Nicu Popescu cu administratorul adjunct pentru Europa şi Eurasia în cadrul Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), Brock Bierman.

În cadrul discuţiilor, cei doi oficiali, au făcut o evaluare a domeniilor prioritare vizate de sprijinul oferit de către USAID, constatând efectele benefice ale asistenţei Agenţiei, printre care şi fortificarea mediului de afaceri din Republica Moldova.

Ministrul Nicu Popescu a reliefat importanţa susţinerii oferite de USAID Republicii Moldova, în special pentru atragerea investitorilor străini în ţara noastră dar şi pentru derularea altor proiecte importante din diverse domenii în dezvoltare. „Apreciem deschiderea USAID de a extinde sprijinul oferit ţării noastre, cu siguranţă acesta va contribui la dezvoltarea democratică a Republicii Moldova”.

La rândul său, Brock Bierman, a punctat dezideratul comun pentru consolidarea dezvoltării prospere a Republicii Moldova, apreciind angajamentul Guvernului de la Chişinău de a consolida parteneriatul cu Statele Unite ale Americii, în domenii cheie precum: diversificarea energetică, dezvoltarea economică şi financiară, etc.

Amintim că la 9 iulie 2019, Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, și Brock Bierman, adjunctul administratorului Biroului USAID pentru Europa şi Eurasia, au semnat două scrisori de confirmare a intenţiei de a mări finanțarea pentru guvernare democratică şi creştere economică în Republica Moldova cu 29 de milioane de dolari. Contribuţia este menită să faciliteze creșterea economică şi va promova economia orientată spre export, sporirea competitivităţii, crearea locurilor de muncă și diversificarea surselor de energie. 

Din 1992, Statele Unite au oferit peste 1,4 miliarde USD asistență Republicii Moldova. 

 

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda