A A A

Relațiile moldo-germane discutate de Dumitru Socolan cu Michael Siebert, director politic în cadrul MAE german

Publicat:Fri, 26/06/2020 - 14:27

26 iunie 2020, Chișinău - Secretarul de stat al MAEIE, Dumitru Socolan a avut o discuție în regim videoconferință cu director politic în cadrul MAE al Germaniei, ambasadorul Michael Siebert.

Oficialii au trecut în revistă situația creată în urma pandemiei cauzate de virusul COVID-19, impactul acesteia asupra economiei ambelor state și eforturile depuse în vederea depășirii consecințelor crizei.

A fost subliniat nivelul dinamic al raporturilor politice moldo-germane, consolidate prin asistența pentru dezvoltare din partea Germaniei acordată, pe parcursul ultimelor decenii, țării noastre în domenii cheie cum ar fi proiectele de infrastructură, pregătirea specialiștilor, consolidarea democrației, societatea civilă, mass-media, etc.

În contextul apropiatei Președinții a Germaniei la Consiliul UE, au fost puse în discuție prioritățile acesteia pe parcursul mandatului de jumătate de an, abordarea celor mai stringente probleme la nivel european și atenția care va fi atribuită statelor Parteneriatului Estic, din care face parte Republica Moldova. Ambasadorul Siebert a remarcat că situația pandemică din lume a cauzat redirecționarea unor priorități ale Președinției Germaniei la Consiliul UE și adaptarea la noile provocări emergente.

De asemenea, a fost pus în discuție subiectul evoluției evenimentelor în procesul de reglementare a conflictului transnistrean și cooperarea în cadrul OSCE, precum şi aspecte ale situației interne din Republica Moldova.

 

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda