Secretarul de stat Vladimir Cuc a efectuat o vizită de lucru la Vilnius

Publicat:Mon, 11/07/2022 - 18:45

11 iulie 2022, Vilnius – Secretarul de stat Vladimir Cuc a participat, în perioada 7 – 8 iulie 2022, la Vilnius, Republica Lituania la Panelul de nivel înalt „Frontline Democracies”, organizat de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Lituania. Discuțiile în cadrul evenimentului au fost axate pe provocările cu care se confruntă țările democratice din diferite regiuni ale lumii, atât din perspectiva provocărilor externe, cât și dificultăților întâmpinate în plan intern în procesul de implementare a reformelor.

Secretarul de stat Vladimir Cuc a relatat despre eforturile întreprinse de autoritățile țării noastre de-a lungul ultimilor ani în procesele de democratizare și integrare europeană a țării, precum și problemele întâmpinate în acest proces. O atenție specială a fost acordată reformei justiției, combaterii corupției și consolidării supremației legii în Republica Moldova. De asemenea, oficialul moldovean a vorbit despre importanța consolidării rezilienței instituțiilor naționale și a societății în fața riscurilor externe.

În cadrul panelului, au participat reprezentanți din mai multe țări din Europa, Africa, Asia precum și reprezentanți ai mai multor organizații neguvernamentale. 

Totodată, secretarul de stat Vladimir Cuc a avut o întrevedere cu viceministrul afacerilor externe al Republicii Lituania, Mantas Adomėnas cu care a discutat agenda europeană a Republica Moldova urmare deciziei UE de acordare țării noastre a statutului de candidat de aderare la UE. A fost apreciat înalt sprijinul ferm al Lituaniei în susținerea integrării europene a Republicii Moldova, precum și asistența tehnică și expertiza oferită de instituțiile lituaniene. De asemenea, diplomații au notat caracterul ascendent al dialogului bilateral moldo-lituanian, inclusiv în contextul marcării pe 8 iulie a aniversării de 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între țările noastre.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda