Viceprim-ministrul Nicu Popescu a acordat un interviu jurnalistei Valentina Ursu: „Republica Moldova se integrează în UE prin acțiunile pe care le întreprindem”

Publicat:Fri, 17/09/2021 - 07:47

În cadrul interviului acordat jurnalistei Valentina Ursu, șeful diplomației moldovene, Nicu Popescu, a declarat că „Fiecare lege nouă, fiecare gazoduct, fiecare pod care ne unește cu UE și România este un pas în direcția integrării europene. Vrem ca în câțiva ani să putem spune la Bruxelles, Berlin și la Paris: „Stimați parteneri, noi am transformat această țară. Această țară nu este guvernată de oligarhi și corupți. Această țară merită să adere la UE.” Nu avem data când Republica Moldova va adera la UE. Moldova a ratat mulți ani și multe oportunități. Rolul nostru e să transformăm statul într-un partener credibil”.

În cadrul aceluiași interviu la Radio Europa Liberă, joi, 16 septembrie, Nicu Popescu s-a referit la eforturile depuse în vederea accelerării procesului de integrare europeană a Republicii Moldova, vizitele recente la Chișinău a omologilor europeni, de susținere a agendei de reforme a noului Executiv, relațiile cu vecinii - România și Ucraina, dar și statele partenere - Federația Rusă și Statele Unite ale Americii, precum și eforturile diplomatice de reglementare a conflictului transnistrean. 

Interviul integral poate fi urmărit pe pagina Radio Europa Liberă: https://bit.ly/3hGnJDX (partea I) și https://bit.ly/39c5927 (partea II).

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda