Videoconferința secretarului de stat Gheorghe Leucă cu reprezentantul rezident PNUD în Republica Moldova, Dima Al-Khatib

Publicat:Wed, 29/07/2020 - 17:54

29 iulie 2020, Chișinău – Dialogul cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), asistența generoasă în contextul contracarării efectelor COVID-19 în Republica Moldova precum şi prioritățile PNUD în țara noastră, au constituit subiecte ale discuției secretarului de stat, Gheorghe Leucă, cu Dima Al-Khatib, reprezentantul rezident al organizației.

Secretarul de stat Gheorghe Leucă a transmis aprecierile autorităților de la Chișinău pentru răspunsul imediat al PNUD la criza pandemică, în contextul sprijinului comun al ONU pentru necesitățile sistemului național de sănătate prin achiziționarea produselor medicale esențiale (echipamente medicale, echipamente individuale de protecție).

Părțile au discutat continuitatea rolului important al PNUD în cooperarea cu alte agenții şi programe ONU la nivel de țară și în comunicarea cu autoritățile și instituțiile naționale, exprimându-și speranța că expertiza şi suportul PNUD în procesul de implementare a prevederilor Agendei 2030, care recent au devenit parte integrantă a Strategiei Naționale de Dezvoltare „Moldova 2030”, va constitui şi în continuare un exemplu elocvent al inițiativelor sustenabile orientate spre consolidarea economiei, impactului social şi protecției mediului înconjurător.

În cadrul videoconferinței, Gheorghe Leucă și Dima Al-Khatib au mai trecut în revistă și principalele proiecte derulate şi realizate de către echipa PNUD în Republica Moldova, cu accent prioritar pe obiectivele Programului de țară (2018 - 2022), şi angajamentul Guvernului Republicii Moldova pentru asigurarea procesului de reforme necesare întru îmbunătățirea nivelului de viață a cetățenilor țării noastre.

Notă: PNUD este organizația lideră a Națiunilor Unite care luptă pentru a pune capăt injustiției provocate de sărăcie, inegalități și schimbarea climei. Organizația o rețea extinsă de experți și parteneri din 170 țări și sprijină comunitățile să beneficieze de soluții integrate și durabile, pentru oameni și pentru planetă. Acum, PNUD este prezent în aproximativ 170 de țări, iar în Republica Moldova – din 1992.

 

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda