A A A

Un gest de solidaritate și sprijin din partea Poloniei

Publicat:Fri, 26/06/2020 - 15:08

26 iunie 2020, Chișinău – Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea, a participat astăzi la recepționarea unui lot de ajutor umanitar oferit de Guvernul Republicii Polonia. La eveniment a fost prezent și ambasadorul Poloniei la Chișinău, Bartłomiej Zdaniuk.

Ministrul Oleg Țulea a adus mulțumiri autorităților poloneze pentru lotul valoros de ajutoare umanitare acordat cu generozitate țării noastre, constituit din consumabile și echipamente de protecție.

Șeful diplomației moldovenești a exprimat deplina apreciere pentru reacția promptă a autorităților poloneze la solicitarea Republicii Moldova de acordare a asistenței în lupta cu pandemia, în special în contextul creării de către Polonia a unui fond de urgență, destinat necesităților stringente ale instituțiilor medico-sanitare publice din Republica Moldova, precizând că Polonia a demarat sprijinul pentru țara noastră începând cu luna martie, odată cu debutul pandemiei.

Oleg Țulea a menționat că asistența oferită țării noastre în această situație fără precedent, nu doar pentru Republica Moldova, ci și pentru întreaga lume, reprezintă mai întâi de toate un gest de solidaritate și sprijin care demonstrează încă o dată că Polonia este un partener de încredere, care intervine rapid atunci când situația o impune. În context, Oleg Țulea a accentuat că sprijinul țărilor-prietene, inclusiv al Poloniei, va permite Republicii Moldova să facă față acestei situații dificile.

Ministrul Țulea și ambasadorul Zdaniuk au evocat evoluțiile remarcabile din ultimii ani a raporturilor dintre Republica Moldova și Polonia, din punct de vedere politic și economic, exprimând disponibilitatea de a contribui în comun la dezvoltarea continuă a acestora.

 

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda